تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
زمان مناسب برداشتن قالب بتن

بهترین سایت ها

برترین ها را ما به شما اطلاع می دهیم

زمان مناسب برداشتن قالب بتن

هرچه روند هیدراتاسیون بتن بهتر باشد و نسبت مناسب سیمان و آب استفاده شده باشد، سریع تر می تواند به مقاومت لازم برسد و زمان کمتری برای برداشتن بتن باید صرف شود. به طور کلی، چندین عامل در این زمان بندی تأثیر می گذارند:

  • درجه بتن: به هر میزان که درجه بالاتر باشد، استحکام آن بیشتر است و در نتیجه در زمان کمتری به مقاومت مطلوب دست می یابد. به همین دلیل، قالب ها می توانند سریعتر جدا شوند.
  • درجه سیمان: به هر میزان درجه سیمان در بتن کمتر باشد، سریع تر به استحکام نهایی خود می رسد و سریعتر می توان قالب بتن را برداشت.
  • نوع سیمان: نوع سیمان تأثیر مستقیمی بر مقاومت و پایداری بتن دارد.
  • دمای محیط: در طول زمستان و بتن ریزی در هوای سرد، بتن برای رسیدن به قدرت نهایی خود به زمان بیشتری نیاز دارد. با این وجود، بتن ریزی در هوای گرم کمک می کند که مقاومت بیشتری پیدا کند و قالب ها را سریعتر بتوان جدا سازی کرد.

نکاتی درباره بتن قبل از برداشتن قالب بتنی

  1. زمان مناسب برای برداشتن قالب بستگی به عملکرد ساختاری قسمت مورد نظر و میزان افزایش مقاومت بتن دارد. درجه بتن، نوع سیمان، نسبت آب به سیمان، درجه حرارت در هنگام پخت بتن و عوامل محیطی در افزایش مقاومت بتن نقش دارد.
  2. قطعات و اتصالات قالب باید به گونه ای قرار بگیرند که در جدا کردن قالب کاری وقت گیر نباشند. علاوه بر این، هرگونه پیچیدگی باعث آسیب دیدن بتن و پانل های سازه ای خواهد شد که شما نیاز به تعمیر مجدد آن دارید.
  3. توصیه می شود مهندس ناظر تعیین کند چه موقع قالب بتنی باید برداشته شود. حضور مهندسان در محل انجام کار نیز اطمینان می دهد که کیفیت کار در سطح مطلوبی قرار دارد و حداقل نقصی در جریان بتن وجود ندارد زیرا در صورت وجود این نقص، استحکام سازه بتنی تحت تأثیر قرار می گیرد.
  4. جدا کردن قسمتهای مختلف قالب نباید با اعمال فشار انجام شود. استفاده از این روش ممکن است به بتن سخت شده آسیب برساند.
  5. هنگام قرار دادن قالب های فلزی و پلاستیکی به محل قرارگیری تیرچه ها و نحوه برداشتن قالب ها پس از سفت شدن بتن توجه زیادی داشته باشید. هرچه روند جداسازی آسان تر باشد، آسیب کمتری به ساختار بتنی وارد می شود.
  6. سعی کنید هر مرحله از جداسازی قالب را با تأیید مهندس ناظر انجام دهید و مطمئن شوید که کار با کیفیت انجام شده است.

اهمیت زمان جدا کردن قالب بتنی

اصولاً وقتی مقاومت بتن در حد استاندارد و مطلوب باشد می توان قالب بتنی را حذف کرد. اگر قالب ها زودتر از حد مجاز برداشته شوند، احتمال شکستگی و آسیب دیدن سازه وجود دارد، به همین دلیل می توان آن را یک کار حساس نامید.

اما آیا دیر برداشتن قالب های بتنی آسیبی به بتن می زند؟

اصولاً زمان برداشتن قالب بتنی در اجرای بتن رنگی تأثیر کمی بر کیفیت سازه بتن دارد و پس از رسیدن به استحکام کافی، وجود و یا عدم وجود قالب اهمیتی ندارد. اما برای پیمانکارانی که سازه های بزرگی را اداره می کنند و احتمالاً قالب هایی را اجاره می کنند، حذف قالب های دیرهنگام می تواند منجر به هزینه های اضافی شود که هزینه ساخت را افزایش می دهد. این تاخیر همچنین می تواند روند اجرای سایر قسمتهای سازه را مختل کند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 14 / 10 / 1398ساعت 18:44 توسط nikoo | تعداد بازديد : 321 |